Security Awareness

Herstel van de zwakste schakel

Organisaties zijn bereid om grote investeringen te doen om technische maatregelen te implementeren (techniek): veelal de eerste volwassenheidsfase.

Men komt er vervolgens achter dat techniek alleen niet genoeg is. Procedures dienen volledig te zijn en gecommuniceerd te worden – kortom: beveiliging dient georganiseerd te worden. De tweede volwassenheidsfase.

En als het dan georganiseerd is, en de techniek is afgesteld, dan blijkt veelal dat mensen ‘het gewoon niet zo doen’. En Nederlanders al helemaal niet. Nederlanders hebben een hekel aan beveiligingsmaatregelen: “Waar is het voor nodig?”, “Hier gebeurt nooit wat”, “Laten ze het maar eerst bij zichzelf beginnen” en andere uitvluchten, samen te vatten tot “It’s not my problem”. [Vrij naar: “Lezing van het Platform voor Informatiebeveiliging”]

Awareness volgens Pilz zorgt dat iedere betrokken medewerker zijn rol en verantwoordelijkheid begrijpt en adequaat is opgeleid. De menselijke factor is een dermate grote kritieke succesfactor, dat het noodzakelijk is een bewustwordingsprogramma te starten, dat gericht is op de beveiliging van uw industriƫle automatisering.

Menu