Industrie 4.0

Industrie 4.0 is hét woord binnen de industriële sector. De term  refereert naar de koppeling van systeemstructuren met een groot aantal betrokken personen, IT-systemen,  automatiseringscomponenten en machines. Door deze samensmelting van IT en automatisering kunnen machines en  installaties zich flexibel aan snel veranderende eisen aanpassen. Pilz is al jaren betrokken bij de invulling van Industrie 4.0 door zijn betrokkenheid in vele onderzoeksplatformen en het opstellen van uniforme normen voor Industrie 4.0. Ook met het innovatieve automatiseringssysteem PSS 4000 is Pilz klaar voor de uitdagingen van de toekomst.
Met de verdere ontwikkeling van het automatiseringslandschap naar Industrie 4.0 worden ondernemingen geconfronteerd met nieuwe veiligheidseisen. De wereld van de operationele automatisering (OT) versmelt met de IT-wereld (IT). Mens en machine, maar ook gegevens en kennis moeten tegen gevaren, onbevoegde toegang en misbruik worden beschermd. Dit stelt nieuwe eisen aan zowel de bescherming van personen (Safety) als aan de beveiliging van gevoelige gegevens van een machine (Security).

De toenemende bewustwording van (Cyber) Security komt voort uit het aantal toenemende incidenten. Vertrouwelijke persoonsgegevens kunnen door een cyberaanval zomaar op straat komen te liggen. Ook het feit dat er door Industrie 4.0 en Internet of Things (IoT) tegenwoordig bijna hele fabrieken aan het operationele automatiseringsnetwerk hangen, maakt de noodzaak naar Cyber Security alleen maar groter.
Het is belangrijk dat Cyber Security en Safety binnen uw onderneming op orde zijn.

Menu