Programma

Als betrouwbare partner in machineveiligheid en industriële automatisering heeft Pilz een Cyber Securityprogramma ontwikkeld om cyber veiligheid te waarborgen. Het Cyber Security-programma van Pilz richt zich op uw productienetwerk, ook wel Operationele Technologie (OT) genoemd. Het IT-netwerk, ook wel kantoorautomatisering genoemd, valt onder de afdeling IT en is daarom separaat aan het operationele netwerk. Wij laten het IT-netwerk in ons Cyber Security-programma dan ook buiten beschouwing.

Het doel van ons Cyber Security programma is om uw OT-netwerk weerbaarder te maken tegen invloeden van zowel binnen- als buitenaf. Van buitenaf kan uw OT-netwerk geraakt worden door cybercriminaliteit waardoor de veiligheidsfunctie van uw productielijn in gevaar zou kunnen komen. Een ander onderschat probleem is dat het gevaar ook van binnenuit kan komen. U kunt hierbij denken aan onderhoudstechnici die onbewust een besmette laptop of USB-stick koppelen aan het industriële netwerk of het opladen van een besmette smartphone.
Ons Cyber Security programma bestaat uit producten en diensten die zich enerzijds richten op het menselijke aspect in de vorm van Awareness (bewustzijn) trainingen en anderzijds zich ook richten op de technische en praktische invulling daarvan. Zodat u na een eventuele cyberaanval zo snel mogelijk weer operationeel bent. Met services als Risk Assessment en een Resilience (weerbaarheid) plan helpen we u de cyber risico’s te inventariseren en uw hersteltijd, wanneer u toch wordt aangevallen, te minimaliseren. Met de hardware ‘SecurityBridge’ wordt het veiligheidscircuit van uw productielijn beveiligd tegen ongewenste cyberaanvallen.
Pilz ontzorgt u graag op het gebied van Cyber Security. Wij kunnen niet alleen uw netwerk scannen en analyseren op risico’s, maar ook adviseren over het verminderen van deze risico’s en het optimaal weerbaar maken van uw organisatie.

Awareness is de basis van veranderingen. Hoe krijgt u uw organisatie zover dat ze deze veranderingen daadwerkelijk steunen. Met de producten uit het Pilz awareness facet heeft u een effectieve manier om veranderingen bestendig door te voeren.

Dit technisch assessment laat u precies zien waar uw netwerk uit bestaat, waar de kwetsbaarheden zitten en wat mogelijke verbeteringen zijn.

SecurityBridge; Pilz hardware uit ons cyber security assortiment.

Beveiliging is niet genoeg meer. Iedereen wordt vroeg of laat getroffen door cyber aanvallen. Laat de schade echter niet groter zijn dan nodig en bereid u voor! “Het is niet de vraag of u geraakt wordt, maar hoe u ermee om gaat …”

‘Resilience’ als Engelse term betekend letterlijk weerbaarheid of veerkracht. Zo heet de cyber security netwerk vereniging met industrie, overheid, wetenschap en politiek “Resilience Poort”. (ResiliencePoort.nl) De term ‘Resilience’ wordt veel gebruikt in de kritische infrastructuur.

Trainingen bevat ons opleidingsprogramma. Net als bij de bekende Pilz opleidingen op Safety gebied, bieden wij op security gebied kwalitatief hoogstaande cursussen. Net als de Safety cursussen kunnen deze op maat, op locatie of in een bijzondere vorm gegeven worden.

Menu