Solutions

Pilz heeft een cyber security oplossing voor de Pilz PLC’s, genaamd SecurityBridge ontwikkeld. De SecurityBridge is een hardware component van Pilz in het industriële cyber security gamma. Met de SecurityBridge kan ongeautoriseerde toegang tot de Pilz PLC’s op afstand worden voorkomen. Het is bestemd voor de PNOZ multi’s 2, de PSS 4000’s en combinaties hiervan.

De SecurityBridge filtert de netwerk berichten naar de PLC en legt een veilige verbinding aan tussen PC en PLC’s. De bediening is zeer eenvoudig. De installatie is een kwestie van klikken. De software van de PNOZ’s en PSS 4000’s kan ongewijzigd blijven.

Monitoring kan zeer uitgebreid ingesteld worden tot aan het mailen van de log iedere 5 minuten. En er kan zelfs een fysiek slot als aanvullende beveiliging worden opgenomen.

De SecurityBridge is vanaf maart 2018 verkrijgbaar. De SecurityBridge is gecertificeerd tegen de IEC-62443 in november 2017.

Tegenwoordig moeten veel installaties op afstand bediend kunnen worden. Machines, besturingen en veiligheidselementen worden daarom in een netwerk opgenomen. Initieel zijn ze hier vaak echter niet op ontworpen. Er is bij het ontwerp vaak geen rekening met (on)bewust misbruik gehouden.

Een netwerk introduceert namelijk ook kwetsbaarheden. Zeker in deze tijd waarin zelfs een veilig netwerk, vaak onbewust, wordt bedreigd door hackers, mobiele telefoons, leveranciers en printers.

Bij industriële automatisering is continuïteit het belangrijkst. Dat is de grondoorzaak waarom cyber security van kantoorautomatisering niet genoeg is voor industriële automatisering.

Menu